L-am dat la cuptor intr-o tavita, impreuna cu un sfert de pachet de unt, 2 catei de usturoi, stropit cu ulei de masline, sarat si piperat. Deasupra, o crenguta de rozmarin. 200 grade celsius, 15-20 minute.
Cred ca am facut cam mult pentru pastravul pe care l-am avut, dar l-am gatit dupa cum urmeaza..
Avocado a fost copt si moale (nu sunt sigur de “copt” dar moale sigur a fost), astfel nu a fost o problema sa il scot cu usurinta din coaja-i, cu o lingura. L-am pus intr-un bol. Am mai pus in bol doua linguri cu smantana, doi catei de usturoi, o mana de patrunjel, am stors cam jumatate de lamaie, 4-5 linguri de ulei de masline, piper, sare. Am pasat cu blenderul apoi am aruncat vre-o 7 rosioare cherry ciopartite cu cutitul in bucatele mici. Am amestecat usor si cu asta sosul a fost gata.
La servire am stropit pestele cu o lingura din lichidul din tavita in care a fost pestele la cuptor, am adaugat sosul de avocado, patrunjel. Toata treaba a fost acompaniata de un vin de casa – roze de lidie, facut de tata.
De vis! :)