Nu stiu daca sa le zic “gogosi” sau “papanasi“. Prin Moldova le zice lumea “Gogoașî” .. ca-s gogolite si tavalite-coapte-fripte in ulei, pe tigaie sau in ceaun :)
Din ce i-am facut
Cum i-am facut
Puse toate ingredientele intr-un vas mai mare, mai adanc si amestecate laolalta cu o lingura de bicarbonat de sodiu stins cu otet. Cand aluatul nu mai este lipicios, jucati-va cu el… gogoniti-l, intindeti-l, faceti-l ineluse si bagati in uleiul incins. Nici n-apuca aroma de vanilie sa ameteasca vecinii ca papanasii s-au rumenit si-s buni de scos pe-un pat de prosoape de hartie – sa aiba unde pleca uleiul de pe ei.
Acoperiti-i cu smantana dulce si caramel sau dulceata sau sirop sau ce gasiti mai dulce-n casa … ideea e sa curga :)
Urmeaza pozele si pofta mare!