În maxim zece minute poți face singur o maioneză de casă cu care să te poți mîndri.
Vei avea nevoie de:
Separă două gălbenușuri de albuș și ține-le la temperatura camerei cîteva minute. Adaugă o linguriță din muștarul preferat (acesta va da caracter maionezei) și combină-le.
Urmează partea “sensibilă” a rețetei, cînd trebuie adăugat uleiul în compoziție. Începe să picuri ulei în timp ce amesteci conținutul.
Este foarte important ca în primele 30 de secunde să torni uleiul în cantitați foarte mici. Picură-l, altfel “se taie”
Pe masură ce începe să se îngroașe amestecul, toarnă uleiul cu mai multă încredere.
Adaugă o lingură de oțet și zeama a jumătate de lămîie. Amestecă. Maioneza iși va schimba culoarea. Va căpăta o nuanță mai deschisă. Condimentează cu sare și piper.
Este gata. Poate fi păstrat la frigider cam o săptămînă.
Poftă!