- blog culinar, chifteluțe și nu doar...

Chifteluțe la cuptor

26 Feb 2012 | Victor

Azi am dat la cuptor chifteluțe!

Pe platoul final (pe care îl veți vedea în poze) au intrat: carne tocată (cam jumătate de kg); eu am ales să fie doar carne de vită, dar voi puteți să o inlocuiți/combinați cu ce fel de carne vă place

În vasul mare al robotului de bucătărie am pus carnea tocată. Deasupra am tăiat în patru ceapa, am măcinat niște piper negru, am pus o legătură de pătrunjel, 3 căței de usturoi, 3-4 linguri de ulei de măsline, un boț de sare și am dat drumu’ la cuțite câteva secunde.

Din amestecul obținut am făcut biluțe (am încercat să le fac de aceeași marime) și le-am pus pe-o tigaie încinsă, stropită cu ulei de măsline. Le-am călit câte 3-4 minute pe fiecare parte.

Într-o tavă de cuptor, mai adâncă, am pus zucchini și ardeii tăiate în bucăți mai măricele + ciupercile, le-am stropit cu ulei de măsline, am presurat peste ele sare și piper negru, le-am amestecat binișor și le-am împrăștiat pe toată tava.

Printre legume am așezat chifteluțele + o jumătate de căpățînă de usturoi necurățat, zdrobit bărbătește cu palma și am dat tava la cuptorul încălzit (200 grade – 30 minute). Și legumele și chifteluțele vor lăsa în timpul coptului suc și grăsime iar usturoiul va fi în apropiere, gata să dea sucului din aroma lui.

Câtă vreme tava a stat la cuptor, am făcut un piure de cartofi. Am aruncat peste el un boț de unt, un gălbenuș de ou (pentru că-mi place culoarea aurie pe care o dă piureului) și cealaltă legătură de pătrunjel (tocat înainte) după care am amestecat totul bine.

Când serviți, stropiți chifteluțele și legumele cu sucul care a rămas în tavă.

Poze cu Chifteluțe la cuptor


Vezi și alte rețete

comments powered by Disqus