- blog culinar, chifteluțe și nu doar...

Un fel de Burger

01 Dec 2015 | Victor

O chiftea între două felii de pâine face cât un burger. Sau, mă rog - hamburger, sau dacă-i mai pui o felie de cașcaval e cheeseburger. E-un sandwich cu carne tocată gătită în tot felul de feluri.

Dar să descriu felul în care am gătit eu burgerul azi. Un burger simplu.

Am amestecat o mână-două de carne de vită tocată cu:

Am făcut din carnea tocată câteva chiftele plate. M-am străduit să iasă groase cât 2cm. Uniform.

Am fript chiftelele pe-o tigaie-grill încinsă bine, cam 5 minute pe fiecare parte. Pe aceeași tigaie am ținut câteva minute 2 jumătăti de chiflă, cât să prindă urme maronii “de grill”.

Am așezat chifteaua pe o jumătate de chiflă și am pus deasupra o felie de cașcaval și am dat la microunde cam 1 minut.

Când s-a topit lactatul, am scos de la microunde și am continuat construcția burgerului. Am pus spanac stropit cu zeamă de lămâie și ulei, am pus și roșioare, am pus și niște felii de avocado, am pus și niște cozi de ceapă verde tocate.

I-am făcut poze, apoi l-am mâncat, apoi am baut un pahar cu vin roșu, apoi a fost bine.

Poza cu Un fel de Burger


Vezi și alte rețete

comments powered by Disqus